Nanaimo
Väga maitsev dessert Kanadast. Valmistamine pole küll keeruline, aga võtab
siiski mõnevõrra aega.
Maitse kompenseerib selle kenasti. Kuna teda tuleb parajalt tükeldatud kujul säilitada
külmkapis, siis võib desserdi valmis teha juba varem, seda maitsvam ta on.
Ained:
Koorevõi 250 gr.
Suhkur 50 gr.
Kakao pulber 5 spl.
Muna (kergelt lahtiklopitud)
1 tk
Vanilje 1tl.
Vahvli tükid 1,5
klaasi
Kookoshelbed 1
klaas
Purustatud Kreeka pähklid 0,5
klaasi
Vanilje pudingu pulber 3
spl.
Piim 50
ml
Tuhksuhkur 2,5
klaasi
Tume šokolaad 200
gr.
Valmistamine:
Selle suurepärase desserdi valmistamiseks tuleb esimesena
teha põhi: Sulatage 100 gr. võid
kastrulis. Lisage suhkur ja kakaopulber ning segage ühtlaseks massiks.
Lisage lahtiklopitud muna ja vanilje
ning ja võtke nõu tulelt. Lisage
vahvlitükid ( võib asendada näiteks šokolaadi küpsiste või kreekeri tükkidega),
kookoshelbed ja pähklid ning segage hoolega. Määrige neljakandiline vorm võiga ja asetage saadud segu vormi ja
jätke jahtuma. Vorm ei pruugi olla liiga lai, vaid pigem piklik. Asetage vorm
20 minutiks külmkappi. Nüüd valmistage
desserdile kreemjas kiht. Selleks tuleb
70 gr. pehmet võid mikserdada kreemjaks massiks. Lisada pudingu pulber ja piim
ning jätkates kloppimist lisada
ühtlaselt tuhksuhkur. Nüüd valage saadud segu külmkapis olevale kihile ja asetage dessert tagasi külmkappi.
Nüüd valmistage pealmine šokolaadi kiht.
Selleks sulatage šokolaadi tükid koos ülejäänud võiga ja jahutage veidi maha.
Nüüd kallake see kiht desserdile ja
asetage külmkappi aga ainult seniks kuni šokolaad ei hakka veel kõvaks tahkuma.
Võtke dessert külmkapist ja tehke noaga kerged märgid ette kui suuri ja missuguseid tükke soovite saada. Veel enne
kui pealmine kiht täielikult kõvaks tõmbab, tuleb dessert tükeldada. Seda saab
teha kuumaks aetud noaga ja enne iga järgmise tüki lõikamist tuleb nuga kuivaks
pühkida. Nüüd tükid tagasi külmikusse
ja serveerida jahutatult.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.