No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Kodused marmelaadikommid

by - reede, juuni 09, 2017



 Raske on leida inimest, kes ei armasta komme. Varasest noorusest saati on maiused meie elus olemas olnud, kes meist ei teaks "Tiina" komme või kõige lihtsamaid marmelaade. Kommivabrikutest tehakse muidugi marmelaadi vetikast nimega agar-agar. Eesti ainus marmelaaditootja on kondiitrivabrik “Kalev” ja  eesti marmelaadis kasutatakse želeeruva ainena estagarit, mida saadakse meie omas Läänemeres kasvavast agarikust!
Kuid meie valmistame meile kättesaadavast vahendist, nagu želatiin. Marmelaadi komme želatiini baasil kasutatakse tihti nende valmistamisel puuvilja mahlu. Želatiin annab kommidele vetruva struktuuri, mis võib olla kas eriti pehme või siis suhteliselt kummine, sõltudes kasutatavast želatiini kogusest.

Koostisained:
 
100ml - apelsinimahla
100ml - vett
5 - 6 spl. sidrunimahla
1 spl. suhkrut (või maiste järgi)
Riivitud apelsini koor – 1 supilusikas
Riivitud sidruni koor – 1 supilusikas
20g.- želatiini

Tegemise juhend:
Puistake apelsini mahla sisse želatiin, laske seista, et see paisuks ja segage seda, et see lahustuks ühtlaselt.
Vesi koos suhkruga ja riivitud tsitruseliste koorega, pange madalal kuumusel pliidile ja laske see keema. Keetke kuni suhkur on täielikult lahustunud.
Võtke suhkrusiirup pliidilt ja lisage sinna kohe mahlas paisutatud želatiin. Segage kuni saavutate ühtlase struktuuri, kurnake läbi sõela, et eemaldada tsitruse riivitud koor.
Želatiini mass ongi valmis. Valage see vormidesse, mis on vooderdatud toidukilega. Kui sul aga vorme ei juhtu olema, võid valada madalasse äärega nõusse.

Marmelaad peab seisma külmas 6 – 10 tundi. Selle aja jooksul želee kommid kallerduvad ja siis võib nad paberile panna, lõigata tükkideks ning vooderdada need suhkruga. Võid maitse ja välimuse huvitavamaks muutmiseks kasta marmelaad seemnetega või pähklipuruga vastavalt teie maitsele ja soovile. 


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate